Opis
PRZETWARZANIE MLEKA / ŚMIETANY
Kompletne, montowane na płozach urządzenie do pasteryzacji produktów mleczarskich Tetra Pak Tetra Therm Lacta CS-H15 do ciągłego przetwarzania i pasteryzacji mleka na mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe. Tetra Therm Lacta jest standardowo zautomatyzowana w celu zabezpieczenia produkcji. Główne sekwencje procesu można podzielić na następujące etapy: sterylizacja wstępna / napełnianie / produkcja i cyrkulacja / czyszczenie pośrednie / opróżnianie i czyszczenie w obiegu zamkniętym (CIP). Przed rozpoczęciem produkcji konieczna jest sterylizacja urządzenia poprzez cyrkulację gorącej wody przez 20 minut. Po wstępnej sterylizacji urządzenie jest schładzane i stabilizowane do temperatury produkcyjnej, a gdy urządzenia końcowe są gotowe, można rozpocząć produkcję.
Urządzenie składa się z: otwartego zbiornika wyrównawczego z pływakiem do kontroli poziomu, pompy produktu (Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW, 1996, nr seryjny 001534), płytowego wymiennika ciepła / PHE (Alfa Laval CLIP 8-RM, 5 sekcji, 1996, nr seryjny 30101-24479, ciśnienie do 10 bar, temperatura do 110 °C, objętość: 358,5 litra) z sekcjami regeneracji (produkt jest regeneracyjnie wstępnie podgrzewany przez wychodzący pasteryzowany produkt, a następnie chłodzony przez przychodzący produkt) i pośrednim zestawem gorącej wody z lutowanym zaworem phe / parowym i odwadniaczem / naczyniem wzbiorczym do końcowego ogrzewania w celu zapewnienia równomiernego ogrzewania produktu (pompa obiegowa Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) / zestaw wody pośredniej z lutowanym phe / zaworem sterującym do chłodzenia (pompa cyrkulacyjna Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) oraz wyjście do separatora / homogenizatora i końcowej sekcji wody lodowej do końcowego chłodzenia w celu osiągnięcia żądanej temperatury wylotowej, pompa zasilająca do separatorów / homogenizatora (Alfa Laval LKH-10/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002698), pompa wspomagająca do utrzymywania ciśnienia po stronie pasteryzowanej wyższego niż po stronie niepasteryzowanej (Alfa Laval LKH-10-/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002324), rura utrzymująca 15 sekund, zawór zmiany kierunku przepływu (automatyczne przekierowanie produktu z powrotem do zbiornika wyrównawczego, gdy temperatura pasteryzacji jest zbyt niska), przewody łączące / zawory dla produktu lub mediów oraz panel sterowania ze stali nierdzewnej z rejestratorem temperatury i elementami sterującymi.
Prawdopodobny cykl temperaturowy dla tego urządzenia do pasteryzacji mleka: 4 ° (wlot) - 55 / 60 ° (separator / standaryzacja / homogenizator) - 74 / 95 ° C (pasteryzacja) - 15 sekund (trzymanie) - 4 / 28-32 / 43 ° C (wylot). Regeneracja ciepła tego PHE: ± 90%.
Dodatkowe funkcje:
Przetrzymywanie jogurtu przez 300 sekund, wspomniane na P&ID, nie jest dostępne / wykluczone.
Typ maszyny: Urządzenie do pasteryzacji
Produkt: Mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe
Wydajność: 20.000 ltr/h
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.