Dane techniczne

-------------------
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status do obejrzenia

Opis

PRZETWARZANIE MLEKA / ŚMIETANY

Kompletne, montowane na płozach urządzenie do pasteryzacji produktów mleczarskich Tetra Pak Tetra Therm Lacta CS-H15 do ciągłego przetwarzania i pasteryzacji mleka na mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe. Tetra Therm Lacta jest standardowo zautomatyzowana w celu zabezpieczenia produkcji. Główne sekwencje procesu można podzielić na następujące etapy: sterylizacja wstępna / napełnianie / produkcja i cyrkulacja / czyszczenie pośrednie / opróżnianie i czyszczenie w obiegu zamkniętym (CIP). Przed rozpoczęciem produkcji konieczna jest sterylizacja urządzenia poprzez cyrkulację gorącej wody przez 20 minut. Po wstępnej sterylizacji urządzenie jest schładzane i stabilizowane do temperatury produkcyjnej, a gdy urządzenia końcowe są gotowe, można rozpocząć produkcję.

Urządzenie składa się z: otwartego zbiornika wyrównawczego z pływakiem do kontroli poziomu, pompy produktu (Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW, 1996, nr seryjny 001534), płytowego wymiennika ciepła / PHE (Alfa Laval CLIP 8-RM, 5 sekcji, 1996, nr seryjny 30101-24479, ciśnienie do 10 bar, temperatura do 110 °C, objętość: 358,5 litra) z sekcjami regeneracji (produkt jest regeneracyjnie wstępnie podgrzewany przez wychodzący pasteryzowany produkt, a następnie chłodzony przez przychodzący produkt) i pośrednim zestawem gorącej wody z lutowanym zaworem phe / parowym i odwadniaczem / naczyniem wzbiorczym do końcowego ogrzewania w celu zapewnienia równomiernego ogrzewania produktu (pompa obiegowa Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) / zestaw wody pośredniej z lutowanym phe / zaworem sterującym do chłodzenia (pompa cyrkulacyjna Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) oraz wyjście do separatora / homogenizatora i końcowej sekcji wody lodowej do końcowego chłodzenia w celu osiągnięcia żądanej temperatury wylotowej, pompa zasilająca do separatorów / homogenizatora (Alfa Laval LKH-10/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002698), pompa wspomagająca do utrzymywania ciśnienia po stronie pasteryzowanej wyższego niż po stronie niepasteryzowanej (Alfa Laval LKH-10-/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002324), rura utrzymująca 15 sekund, zawór zmiany kierunku przepływu (automatyczne przekierowanie produktu z powrotem do zbiornika wyrównawczego, gdy temperatura pasteryzacji jest zbyt niska), przewody łączące / zawory dla produktu lub mediów oraz panel sterowania ze stali nierdzewnej z rejestratorem temperatury i elementami sterującymi.

Prawdopodobny cykl temperaturowy dla tego urządzenia do pasteryzacji mleka: 4 ° (wlot) - 55 / 60 ° (separator / standaryzacja / homogenizator) - 74 / 95 ° C (pasteryzacja) - 15 sekund (trzymanie) - 4 / 28-32 / 43 ° C (wylot). Regeneracja ciepła tego PHE: ± 90%.

Dodatkowe funkcje:

Przetrzymywanie jogurtu przez 300 sekund, wspomniane na P&ID, nie jest dostępne / wykluczone.

Typ maszyny: Urządzenie do pasteryzacji
Produkt: Mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe
Wydajność: 20.000 ltr/h

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2021
Liczba ofert online 87
Ostatnia aktywność 28 kwietnia 2025

Opis

PRZETWARZANIE MLEKA / ŚMIETANY

Kompletne, montowane na płozach urządzenie do pasteryzacji produktów mleczarskich Tetra Pak Tetra Therm Lacta CS-H15 do ciągłego przetwarzania i pasteryzacji mleka na mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe. Tetra Therm Lacta jest standardowo zautomatyzowana w celu zabezpieczenia produkcji. Główne sekwencje procesu można podzielić na następujące etapy: sterylizacja wstępna / napełnianie / produkcja i cyrkulacja / czyszczenie pośrednie / opróżnianie i czyszczenie w obiegu zamkniętym (CIP). Przed rozpoczęciem produkcji konieczna jest sterylizacja urządzenia poprzez cyrkulację gorącej wody przez 20 minut. Po wstępnej sterylizacji urządzenie jest schładzane i stabilizowane do temperatury produkcyjnej, a gdy urządzenia końcowe są gotowe, można rozpocząć produkcję.

Urządzenie składa się z: otwartego zbiornika wyrównawczego z pływakiem do kontroli poziomu, pompy produktu (Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW, 1996, nr seryjny 001534), płytowego wymiennika ciepła / PHE (Alfa Laval CLIP 8-RM, 5 sekcji, 1996, nr seryjny 30101-24479, ciśnienie do 10 bar, temperatura do 110 °C, objętość: 358,5 litra) z sekcjami regeneracji (produkt jest regeneracyjnie wstępnie podgrzewany przez wychodzący pasteryzowany produkt, a następnie chłodzony przez przychodzący produkt) i pośrednim zestawem gorącej wody z lutowanym zaworem phe / parowym i odwadniaczem / naczyniem wzbiorczym do końcowego ogrzewania w celu zapewnienia równomiernego ogrzewania produktu (pompa obiegowa Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) / zestaw wody pośredniej z lutowanym phe / zaworem sterującym do chłodzenia (pompa cyrkulacyjna Alfa Laval LKH-10/140 SSS 2,2 kW) oraz wyjście do separatora / homogenizatora i końcowej sekcji wody lodowej do końcowego chłodzenia w celu osiągnięcia żądanej temperatury wylotowej, pompa zasilająca do separatorów / homogenizatora (Alfa Laval LKH-10/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002698), pompa wspomagająca do utrzymywania ciśnienia po stronie pasteryzowanej wyższego niż po stronie niepasteryzowanej (Alfa Laval LKH-10-/163 FSS 4,0 kW, 1996, nr seryjny 002324), rura utrzymująca 15 sekund, zawór zmiany kierunku przepływu (automatyczne przekierowanie produktu z powrotem do zbiornika wyrównawczego, gdy temperatura pasteryzacji jest zbyt niska), przewody łączące / zawory dla produktu lub mediów oraz panel sterowania ze stali nierdzewnej z rejestratorem temperatury i elementami sterującymi.

Prawdopodobny cykl temperaturowy dla tego urządzenia do pasteryzacji mleka: 4 ° (wlot) - 55 / 60 ° (separator / standaryzacja / homogenizator) - 74 / 95 ° C (pasteryzacja) - 15 sekund (trzymanie) - 4 / 28-32 / 43 ° C (wylot). Regeneracja ciepła tego PHE: ± 90%.

Dodatkowe funkcje:

Przetrzymywanie jogurtu przez 300 sekund, wspomniane na P&ID, nie jest dostępne / wykluczone.

Typ maszyny: Urządzenie do pasteryzacji
Produkt: Mleko rynkowe / mleko serowe lub mleko jogurtowe
Wydajność: 20.000 ltr/h

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Dane techniczne

-------------------
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status do obejrzenia

O sprzedawcy

Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2021
Liczba ofert online 87
Ostatnia aktywność 28 kwietnia 2025

Lista podobnych maszyn

Pasteryzator Tetra Pak Tetra Therm Lacta CS-H15