Opis
Maszynka do mięsa 130 mm
Maszynka do mięsa 130 przeznaczona jest do rozdrabniania wszelkiego rodzaju mięs, w zależności od rodzaju zastosowanych sit i suszarek można uzyskać odpowiednią gradację.
Mięso dostarczane do misy załadowczej trafia do podajnika ślimakowego, który podaje je przez gardziel do zespołów tnących. Pod naciskiem podajnika ślimakowego mięso jest dalej przetwarzane przez zespół tnący składający się z noży, siatek i pierścieni regulacyjnych wykonanych ze stali szlachetnej.
Maszynka standardowo wyposażona jest w zestaw noży czteroskrzydłowych.
Urządzenie posiada solidny korpus, na którym wsparta jest misa załadowcza. Gardziel Wolfa, lej i gniazda łożyskowe stanowią integralną całość, wykonaną z jednego odlewu ze stali nierdzewnej. Układ napędowy oparty jest na przekładni śrubowej, a w celu zmniejszenia hałasu urządzenia przekładnia realizowana jest za pomocą pasów klinowych.
Konstrukcja eliminuje krawędzie i trudno dostępne wgłębienia, ułatwiając czyszczenie. Z myślą o ochronie użytkownika maszyna została wyposażona w specjalnie zaprojektowany system bezpieczeństwa zapewniający bezpieczną pracę. Najwyższa jakość wykonania każdego elementu gwarantuje niezawodną pracę maszynki do mięsa.
Producent Spomasz
Typ przemysłowa maszynka do mielenia mięsa
Zasilanie 400V 50Hz 3N
Moc 11 kW
Wydajność 1200 kg/h
Wysokość 1150 mm
Szerokość 850 mm
Długość 1150 mm
Waga 450 kg
Główny materiał ze stali nierdzewnej
Głowica 130 mm
Rok 2021
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.