Producent sepamatic
Model sepamatic 410
Rok 2002
Lokalizacja Polska PL
Rodzaj Maszyny do skórowania / filetowania
ID produktu P211004032

Mają Państwo na sprzedaż taką samą maszynę?

Reklamuj ją na Exapro za darmo!

Sprzedawaj

O sprzedawcy

Rodzaj klienta Osoba prywatna
Aktywny od 2021
Liczba ofert online 1
Ostatnia aktywność 25 listopada 2021

Dane techniczne

-------------------
Długość x szerokość x wysokość 180,0 × 75,0 × 135,0
Waga 300 kg
Roboczogodziny 2000 godziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status przygotowany do transportu

Opis

Separator pasowy SEPAMATIC 410 posiada prostą konstrukcję. Wykonany ze stali nierdzewnej, wysokiej jakości tworzyw termoplastycznych i innych materiałów dopuszczonych w przemyśle spożywczym – czyni go łatwym do czyszczenia. Gwarancję optymalnych wyników dają perforowane sita, które mogą być wymienione w ciągu kilku sekund.

W zależności od ich perforacji można stosować je do :

rozdrobnionych korpusów, szyj i innych elementów kostnych pozostających po rozbiorze kurczaka lub indyka – 1,3 mm
pozostałości po rozbiorze kurczaka, doczyszczanie po separatorze hydraulicznym – 3 mm
podudzia indycze, pozyskiwanie jedynki z trójki wołowej – 5 mm
Aby zapewnić precyzyjną kontrolę jakości przemysłowego procesu produkcji kiełbasy – uwzględniając przy tym naturalnie zmienną jakość mięsa – SEPAmatic 410 zaopatrzony został w ręczną tacę podającą, która jest niezbędna zarówno ze względów produkcyjnych, jak i ekonomicznych. Podstawowa wersja SEPAmatic 410 jest ładowana ręcznie, jednak wraz ze wzrostem ilości przetwarzanego mięsa może zostać rozbudowana i działać jako system w pełni automatyczny.

SEPAmatic 410 jest dostosowany do niemieckiego i międzynarodowego prawa żywnościowego. Separator pasowy pozwala na utrzymanie wysokich standardów produkcyjnych, które łączą się nierozerwalnie z produkcją kiełbasy surowej. Mięso przetworzone przez SEPAmatic ma ziarnistą konsystencję w postaci gruboziarnistego mięsa mielonego co pozwala uzyskać wysokiej jakości produkt.



Zasada działania jest prosta:

nieprzetworzone mięso jest transportowane do perforowanego bębna za pomocą elastycznej, wysoce odpornej na zużycie poliuretanowej taśmy kruszącej
zwiększający się nacisk przeciska miękkie mięso przez otwory do bębna
jednocześnie większe i twardsze części tj. ścięgna, chrząstki itp. są przytrzymywane na zewnątrz bębna i usuwane przez zgarniacze
Dzięki zoptymalizowanej budowie urządzenia mięso zachowuje swoją naturalną, włóknistą strukturę ponieważ nie jest ono w żaden sposób podgrzane, zmielone ani starte.

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.

Zasady działania Exapro

Korzystanie z Exapro jest proste - oto jak działamy

Lista podobnych maszyn

Skontaktuj się ze sprzedawcą

Ta strona jest również dostępna w języku angielskim
This page also exists in English