Opis
Profesjonalne automatyczne temperówki KADZAMA ze zbiornikiem o pojemności do 20 kg czekolady. Ta sama funkcjonalność i konstrukcja:
Niezawodny analogowy system sterowania;
Wysoka prędkość rozpuszczania czekolady;
Kontrola przepływu czekolady za pomocą poręcznego dozownika objętościowego z pedałem;
Wbudowany system chłodzenia;
Kompaktowy;
Niskonapięciowy stół wibracyjny w zestawie.
Maszyna jest zaprojektowana w taki sposób, że czekolada jest zawsze w stanie wstępnie skrystalizowanym (hartowanym), krążąc w pętli. Temperatura czekolady w zbiorniku wynosi 45ºC. Chłodzenie następuje w określonym punkcie przepływu wewnątrz maszyny, co tworzy zalążek do temperowania. Po opuszczeniu maszyny czekolada ma temperaturę 31ºC. W takich warunkach nie może dojść do nadmiernej krystalizacji, a czekolada zachowuje stabilność.
Ważną cechą naszych bankomatów jest metalowy ślimak, który, w przeciwieństwie do plastikowych, jest bezpieczniejszy do produkcji czekolady i nie daje żadnych dodatkowych smaków ani zapachów. Nie ma potrzeby wyjmowania ślimaka podczas głębokiego czyszczenia maszyny, aby przełączyć się na inny rodzaj czekolady (na przykład z ciemnej na białą).
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.