Maszyna do produkcji masła, porcjowania i pakowania ICF WELKO FOODS RC-R Zweryfikowany sprzedawca

Cena na zapytanie

Zaoferuj cenę
Producent ICF WELKO FOODS
Model RC-R
Rok 2010
Lokalizacja Hiszpania ES
Rodzaj Przemysł mleczarski - produkcja masła, porcjowanie i pakowanie
ID produktu P231112014
Język

Dane techniczne

Wydajność szt./godz 800 u/h
-------------------
Długość x szerokość x wysokość 6000,0 × 2000,0 × 4000,0
Waga 1000 kg
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny zdatny do pracy
Zgodność z normami CE ---------
Status przygotowany do transportu

Opis

ZALETY:
Zaprojektowany do ciągłej produkcji
Może tworzyć aglomeraty o strukturze otwartych porów, w celu absorpcji cieczy i ułatwienia natychmiastowego rozproszenia aglomeratu.
Nadaje produktowi lepszą dyspergowalność, ułatwia transport oraz gwarantuje równomierne dozowanie i wypełnienie procesu pakowania i prasowania tabletek, a także znaczną redukcję ciężaru właściwego.
APLIKACJE
Mieszanki na bazie cukru z kakao, z mlekiem kakaowym, z kawą lub jej substytutami, kawą z mlekiem, ekstraktami z herbaty lub rumianku, mlekiem odtłuszczonym i sojowym, śmietanką roślinną
Galaretki owocowe, aromaty, napoje, aspartam, maltodekstryny, glutaminian sodu
Odżywki, napoje izotoniczne, produkty dietetyczne
Flany, kremy cukiernicze, musy czekoladowe lub waniliowe
Potrawy dla dzieci, z podgotowaną mąką, z ciasteczkami
Przyprawy do rosołów, zup itp.
Aglomeracja nawilżająca polega na nawilżaniu proszków i mieszanek zawierających w swoim składzie cukier. Wilgoć nadaje cząstkom kurzu lepką konsystencję, która sprzyja aglomeracji. W końcowej fazie procesu nadmiar wilgoci usuwa się poprzez suszenie gorącym powietrzem.
System aglomeracji zwilżającej ICF & Welko pozwala na uzyskanie produktu końcowego o wysokiej dyspergowalności. Proces składa się z 3 głównych faz:

1. Dozowanie Mieszanka przeznaczona do przerobu dozowana jest za pomocą perforowanej siatki, wykorzystującej system o regulowanej wydajności.
2. Nawilżanie Mieszaninę następnie nawilża się w trybie ciągłym za pomocą wtrysków pary, a następnie przetwarza w złożu płynnym, w którym ma miejsce tworzenie granulek.
3. Suszenie Aglomeraty suszy się w końcowej części złoża fluidalnego i stabilizuje powietrzem o temperaturze pokojowej wewnątrz obrotowego kanału.

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2023
Liczba ofert online 40
Ostatnia aktywność 6 czerwca 2024

Opis

ZALETY:
Zaprojektowany do ciągłej produkcji
Może tworzyć aglomeraty o strukturze otwartych porów, w celu absorpcji cieczy i ułatwienia natychmiastowego rozproszenia aglomeratu.
Nadaje produktowi lepszą dyspergowalność, ułatwia transport oraz gwarantuje równomierne dozowanie i wypełnienie procesu pakowania i prasowania tabletek, a także znaczną redukcję ciężaru właściwego.
APLIKACJE
Mieszanki na bazie cukru z kakao, z mlekiem kakaowym, z kawą lub jej substytutami, kawą z mlekiem, ekstraktami z herbaty lub rumianku, mlekiem odtłuszczonym i sojowym, śmietanką roślinną
Galaretki owocowe, aromaty, napoje, aspartam, maltodekstryny, glutaminian sodu
Odżywki, napoje izotoniczne, produkty dietetyczne
Flany, kremy cukiernicze, musy czekoladowe lub waniliowe
Potrawy dla dzieci, z podgotowaną mąką, z ciasteczkami
Przyprawy do rosołów, zup itp.
Aglomeracja nawilżająca polega na nawilżaniu proszków i mieszanek zawierających w swoim składzie cukier. Wilgoć nadaje cząstkom kurzu lepką konsystencję, która sprzyja aglomeracji. W końcowej fazie procesu nadmiar wilgoci usuwa się poprzez suszenie gorącym powietrzem.
System aglomeracji zwilżającej ICF & Welko pozwala na uzyskanie produktu końcowego o wysokiej dyspergowalności. Proces składa się z 3 głównych faz:

1. Dozowanie Mieszanka przeznaczona do przerobu dozowana jest za pomocą perforowanej siatki, wykorzystującej system o regulowanej wydajności.
2. Nawilżanie Mieszaninę następnie nawilża się w trybie ciągłym za pomocą wtrysków pary, a następnie przetwarza w złożu płynnym, w którym ma miejsce tworzenie granulek.
3. Suszenie Aglomeraty suszy się w końcowej części złoża fluidalnego i stabilizuje powietrzem o temperaturze pokojowej wewnątrz obrotowego kanału.

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Dane techniczne

Wydajność szt./godz 800 u/h
-------------------
Długość x szerokość x wysokość 6000,0 × 2000,0 × 4000,0
Waga 1000 kg
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny zdatny do pracy
Zgodność z normami CE ---------
Status przygotowany do transportu

O sprzedawcy

Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2023
Liczba ofert online 40
Ostatnia aktywność 6 czerwca 2024

Lista podobnych maszyn

Maszyna do produkcji masła, porcjowania i pakowania ICF WELKO FOODS RC-R