Maszyna do dealkoholizacji
Przegląd
Maszyna do dealkoholizacji została zbudowana przez niemiecką firmę GEA w 2021 roku i oddana do użytku w 2022 roku. Do końca pracowała w dużym niemieckim browarze. Poprzez zwiększenie ciśnienia woda i alkohol przechodzą przez membranę. Membrana zapewnia zatrzymanie ekstraktów, chmielu, aromatów, barwników, soli itp.
Dane techniczne
Rozmiar: L (9/0)
Typ: filtracja membranowa (membrany spiralne RO)
Wielkość partii: ~500 hl (objętość można zmniejszyć w razie potrzeby wg producenta)
Rodzaj piwa: Piwa filtrowane i niefiltrowane
Retentat produktu: Produkcja 0,0% obj. Alk. Piwo (lub naturalnie wyższe)
Permeat produktu: Mieszanina wody i alkoholu, którą można wykorzystać m.in. do produkcji Hard Selzer
Wymiary
AromaPlus
Transport:
Moduł 1: ok. 2,40 x 3,60 x 2,40 m (szer. x dł. x wys.)
Moduł 2: ok. 3,00 x 1,60 x 1,30 m (szer. x dł. x wys.)
Produkcja:
Moduł 1+2: ok. 3,00 x 5,00 x 3,50 m (szer. x dł. x wys.)
Jednostka dozująca CIP:
Jednostka CIP: ok. 0,60 x 0,55 x 1,10 m (szer. x dł. x wys.)
Zakres zakładu
Jednostka AromaPlus, montowana na ramie
Jednostka dozująca CIP z 7 stacjami (montowana na ścianie)
Zintegrowane (ekran dotykowy) sterowanie produkcją i CIP z wizualizacją (angielski/niemiecki)
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.