Maszyna jest sterowana przez dedykowaną płytę elektroniczną, która umożliwia regulację temperatury topienia i odpuszczania, funkcje włączania/wyłączania oraz zarządzanie "cyklem nocnym".

Technologia ciągłego odpuszczania obejmuje trzy oddzielne systemy: podgrzewanie cieczy (woda i glikol spożywczy), drugi etap, który reguluje temperaturę krzywej odpuszczania (gaz) i końcowy punkt odpuszczania (lub wstępną krystalizację), gwarantując w ten sposób krótki czas i dokładność procesu odpuszczania.

Komputer umożliwia wybór różnych krzywych temperowania w zależności od rodzaju używanej czekolady (ciemna, mleczna, biała).

Wymiana czekolady i redukcja odpadów jest zapewniona dzięki automatycznemu systemowi odwracania ślimaka i jego demontażu.

AKCESORIA:
-wózek formy
-ładowarka formy
-Płyta dozująca (tabletki 80/100g)
-Wariator prędkości wózka
-Regulator mocy powietrza i ciepła
-Śrubowy wariator prędkości
-Pneumatyczne urządzenie dozujące

DANE TECHNICZNE
Proces wstępnej krystalizacji: 3-stopniowe ciągłe odpuszczanie Pojemność zbiornika: 60 kg System przenoszenia czekolady: zdejmowany ślimak System topienia: zamknięty obieg bain-marie (woda/glikol spożywczy) Wydajność: od 160 kg/h w zależności od rodzaju obróbki Średnie zużycie: Kw 3.3 Napięcie 220 lub 380V/50 lub 60 Hz/ trójfazowe Waga: 360 kg

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.

Szerokość taśmy 0 mm
Chłodzenie Tak
-------------------
Długość x szerokość x wysokość 920,0 × 900,0 × 1600,0
Waga 360 kg
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny jak nowy
Zgodność z normami CE tak
Status w produkcji
Rodzaj klienta Osoba prywatna
Aktywny od 2023
Liczba ofert online 4
Ostatnia aktywność 14 maja 2024

Opis

Maszyna jest sterowana przez dedykowaną płytę elektroniczną, która umożliwia regulację temperatury topienia i odpuszczania, funkcje włączania/wyłączania oraz zarządzanie "cyklem nocnym".

Technologia ciągłego odpuszczania obejmuje trzy oddzielne systemy: podgrzewanie cieczy (woda i glikol spożywczy), drugi etap, który reguluje temperaturę krzywej odpuszczania (gaz) i końcowy punkt odpuszczania (lub wstępną krystalizację), gwarantując w ten sposób krótki czas i dokładność procesu odpuszczania.

Komputer umożliwia wybór różnych krzywych temperowania w zależności od rodzaju używanej czekolady (ciemna, mleczna, biała).

Wymiana czekolady i redukcja odpadów jest zapewniona dzięki automatycznemu systemowi odwracania ślimaka i jego demontażu.

AKCESORIA:
-wózek formy
-ładowarka formy
-Płyta dozująca (tabletki 80/100g)
-Wariator prędkości wózka
-Regulator mocy powietrza i ciepła
-Śrubowy wariator prędkości
-Pneumatyczne urządzenie dozujące

DANE TECHNICZNE
Proces wstępnej krystalizacji: 3-stopniowe ciągłe odpuszczanie Pojemność zbiornika: 60 kg System przenoszenia czekolady: zdejmowany ślimak System topienia: zamknięty obieg bain-marie (woda/glikol spożywczy) Wydajność: od 160 kg/h w zależności od rodzaju obróbki Średnie zużycie: Kw 3.3 Napięcie 220 lub 380V/50 lub 60 Hz/ trójfazowe Waga: 360 kg

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Dane techniczne

Szerokość taśmy 0 mm
Chłodzenie Tak
-------------------
Długość x szerokość x wysokość 920,0 × 900,0 × 1600,0
Waga 360 kg
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny jak nowy
Zgodność z normami CE tak
Status w produkcji

O sprzedawcy

Rodzaj klienta Osoba prywatna
Aktywny od 2023
Liczba ofert online 4
Ostatnia aktywność 14 maja 2024

Lista podobnych maszyn

Maszyna do produkcji czekolady FBM MAESTRIA 60