Piece tunelowe udarowe składają się z trzech sekcji pieca, każda o długości 2 metrów.
Jedna z sekcji posiada własny wymiennik ciepła typu 110 z szeregiem elementów grzejnych jako źródłem energii.
Piec tunelowy uderzeniowy działa na zasadzie uderzenia, w którym wilgotne powietrze z piekarni jest wymieniane na świeże powietrze otoczenia z piekarni.
Nad wymiennikiem ciepła znajduje się komin wyciągowy, który wymienia zużyte wilgotne powietrze z piekarni na świeże powietrze z otoczenia z piekarni.
Produkty przeznaczone do wypieku są transportowane przez komorę pieczenia przez bezkońcową taśmę do pieczenia napędzaną przez duży bęben taśmowy na każdym końcu pieca.

Sterowanie elektryczne:
Szafa sterownicza steruje PLC i HMI z powiązanymi komponentami i 2 silnikami napędowymi prądu przemiennego.
Całkowity pobór w szafie sterowniczej wynosi 10kW / maks. 20 amperów
Drugi panel steruje całym zestawem elementów grzejnych za pomocą przekaźników półprzewodnikowych.
Całkowite zużycie wynosi 50 kW / maks. 85 amperów.

przenośnik taśmowy do pieczenia:
Taśma piekarnicza składa się ze stacji napędowej, przenośnika taśmy piekarniczej oraz układu napinającego ze sprężyną mechaniczną do napinania taśmy. Stalowa taśma do pieczenia ma na każdym końcu odległość między bębnami wynoszącą ok. 8,4 m. Wysokość robocza taśmy wynosi 970 mm.

Regulowany silnik elektryczny napędza taśmę bezstopniowo za pośrednictwem przetwornicy częstotliwości, dzięki czemu osiągany jest określony czas pieczenia. W ten sposób prędkość liniowa taśmy wypiekowej jest dostosowana do długości pieca i podanego czasu pieczenia.

Taśma do pieczenia jest wsparta na żeliwnych płozach wewnątrz piekarnika i na rolkach po stronie powrotnej pod piekarnikiem.

Stalowa szczotka napędzana silnikiem jest przymocowana do stacji napędowej, aby utrzymać taśmę w czystości z przypalonych cząstek pieczenia.

Informacje dotyczące powietrza wywiewanego:
Powietrze wywiewane z komory pieczenia ciepłego powietrza (max. 120°C): 700 m^3/h
Powietrze wywiewane z okapu dla ciepłego powietrza (max. 60°C): 2000 m^3/h

Połączenie elektryczne:
3 x 400 woltów + 0 + 50 Hz

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.

-------------------
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status
Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2020
Liczba ofert online 79
Ostatnia aktywność 10 czerwca 2023

Opis

Piece tunelowe udarowe składają się z trzech sekcji pieca, każda o długości 2 metrów.
Jedna z sekcji posiada własny wymiennik ciepła typu 110 z szeregiem elementów grzejnych jako źródłem energii.
Piec tunelowy uderzeniowy działa na zasadzie uderzenia, w którym wilgotne powietrze z piekarni jest wymieniane na świeże powietrze otoczenia z piekarni.
Nad wymiennikiem ciepła znajduje się komin wyciągowy, który wymienia zużyte wilgotne powietrze z piekarni na świeże powietrze z otoczenia z piekarni.
Produkty przeznaczone do wypieku są transportowane przez komorę pieczenia przez bezkońcową taśmę do pieczenia napędzaną przez duży bęben taśmowy na każdym końcu pieca.

Sterowanie elektryczne:
Szafa sterownicza steruje PLC i HMI z powiązanymi komponentami i 2 silnikami napędowymi prądu przemiennego.
Całkowity pobór w szafie sterowniczej wynosi 10kW / maks. 20 amperów
Drugi panel steruje całym zestawem elementów grzejnych za pomocą przekaźników półprzewodnikowych.
Całkowite zużycie wynosi 50 kW / maks. 85 amperów.

przenośnik taśmowy do pieczenia:
Taśma piekarnicza składa się ze stacji napędowej, przenośnika taśmy piekarniczej oraz układu napinającego ze sprężyną mechaniczną do napinania taśmy. Stalowa taśma do pieczenia ma na każdym końcu odległość między bębnami wynoszącą ok. 8,4 m. Wysokość robocza taśmy wynosi 970 mm.

Regulowany silnik elektryczny napędza taśmę bezstopniowo za pośrednictwem przetwornicy częstotliwości, dzięki czemu osiągany jest określony czas pieczenia. W ten sposób prędkość liniowa taśmy wypiekowej jest dostosowana do długości pieca i podanego czasu pieczenia.

Taśma do pieczenia jest wsparta na żeliwnych płozach wewnątrz piekarnika i na rolkach po stronie powrotnej pod piekarnikiem.

Stalowa szczotka napędzana silnikiem jest przymocowana do stacji napędowej, aby utrzymać taśmę w czystości z przypalonych cząstek pieczenia.

Informacje dotyczące powietrza wywiewanego:
Powietrze wywiewane z komory pieczenia ciepłego powietrza (max. 120°C): 700 m^3/h
Powietrze wywiewane z okapu dla ciepłego powietrza (max. 60°C): 2000 m^3/h

Połączenie elektryczne:
3 x 400 woltów + 0 + 50 Hz

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.


Dane techniczne

-------------------
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status

O sprzedawcy

Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2020
Liczba ofert online 79
Ostatnia aktywność 10 czerwca 2023

Lista podobnych maszyn

Używany piec taśmowy DFE / SENIUS