Urządzenie laboratoryjne Brabender FARINOGRAPH & EXTENSOGRAPH Zweryfikowany sprzedawca

Producent Brabender
Model FARINOGRAPH & EXTENSOGRAPH
Rok 2000
Lokalizacja Chińska Republika Ludowa CN
Rodzaj Urządzenia laboratoryjne i medyczne
ID produktu P00422030

Mają Państwo na sprzedaż taką samą maszynę?

Reklamuj ją na Exapro za darmo!

Sprzedawaj

O sprzedawcy Zweryfikowany sprzedawca

Rodzaj klienta Handlarz
Aktywny od 2014
Liczba ofert online 73
Ostatnia aktywność 16 lutego 2021

Dane techniczne

-------------------
Długość x szerokość x wysokość 1500,0 × 500,0 × 700,0
Roboczogodziny
Godziny podłączenia do prądu
Stan techniczny dobry
Zgodność z normami CE ---------
Status

Opis

używany Farinograf i ekstensograf Brabendera w bardzo dobrym stanie. Farinograf służy do pomiaru absorpcji wody przez mąki i określenia właściwości reologicznych ciasta do pieczenia i makaronu. Służy do sprawdzania produkcji i mieszanek mąki w młynie do mąki lub do testowania mąki żytniej, ciasta biszkoptowego, pianki jajecznej itp. Może być również stosowany do specjalnych zastosowań, np. do czekolady, gumy do żucia lub do testowania ciasta o pełnej formule. Napełnij zawiesinę mąki / wody do ogrzewanego miksera pomiarowego, gdzie jest on poddawany zdefiniowanemu naprężeniu mechanicznemu przez obracające się łopatki miksera napędzane silnikiem, unoszone w łożysku wahadłowym. Odporność ciasta na ostrza, która zależy od lepkości ciasta, powoduje przeciwne ugięcie obudowy silnika. To ugięcie jest mierzone jako moment obrotowy i wykreślane w funkcji czasu na wyraźnym schemacie kolorów. Następnie użyj ekstensografu do pomiaru właściwości rozciągających ciasta, w szczególności odporności na rozciąganie i rozciągliwości, aby uzyskać wiarygodne stwierdzenia na temat pieczenia ciasta. Pokazuje to wpływ dodatków do mąki, takich jak kwas askorbinowy, enzymy (proteinazy) i emulgatory, a tym samym determinuje właściwości reologiczne każdej mąki i dostosowuje optymalizację reologiczną do odpowiedniego celu. Po pewnym czasie sprawdzania ciasto jest rozciągane aż do zerwania. Wywierana siła jest mierzona i rejestrowana. Ta procedura jest powtarzana trzy razy. Odpowiada to rzeczywistej praktyce w produkcji chleba i bułek. Ekstensogram jest przedstawiony jako schemat kolorów i pokazuje siłę wywieraną w funkcji długości (czasu) rozciągania. Kształt krzywej pomiarowej i jej zmienność w poszczególnych czasach sprawdzania, obszar poniżej krzywej, a także wartości liczbowe różnych punktów oceny, pozwalają operatorowi na wiarygodne i powtarzalne stwierdzenia dotyczące jakości mąki i przydatności mąka do określonego zadania. Ponadto można wykazać wpływ dodatków do mąki na cechy mąki.

Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.

Zasady działania Exapro

Korzystanie z Exapro jest proste - oto jak działamy

Lista podobnych maszyn

Skontaktuj się ze sprzedawcą

Ta strona jest również dostępna w języku angielskim
This page also exists in English