Opis
Linie do formowania Betec ML 400 i ML 600:
Do tworzenia wyrobów czekoladowych takich jak caraques, bary, praliny, puste figurki…
Ta linia jest obsługiwana przez jedną osobę i jest używana w połączeniu z maszyną do formowania ręcznego lub automatyczną maszyną do temperowania. Ręczna maszyna do formowania lub automatyczna maszyna do hartowania powinna być umieszczona pod jednostką osadzającą linii formierskiej.
Betec ML 400 ma średnią prędkość 400 form / godzinę, a Betec ML 600 ma średnią prędkość 600 form / h. Można łączyć kilka form, umożliwiając automatyczne tworzenie małych produkcji.
Funkcjonowanie:
Formy są umieszczane ręcznie na łańcuchu, który umieszcza je pod podgrzewaczem formy. Po osiągnięciu wymaganej temperatury formy są umieszczane pod spodem
jednostka depozytowa do wypełnienia. Jednostka deponująca jest wyposażona w podgrzewane elektrycznie skrobaki.
Po napełnieniu, aby usunąć powietrze, formy są umieszczane na pierwszym stole wibracyjnym. Po wibracji formy są obracane o 180 °. Następnie są one umieszczane na drugim stole wibracyjnym, który jest wyposażony w regulator częstotliwości, który pozwala określić grubość powłoki. Pod pierwszym i drugim stołem wibracyjnym zamontowana jest podgrzewana woda patelnia, która zbiera zbędną czekoladę, która ma być pompowana z powrotem do maszyny do formowania ręcznego lub automatycznej maszyny do temperowania za pomocą wody
podgrzewana pompa czekoladowa. Formy przechodzą następnie na stół startowy wyposażony w bok i
dolne skrobaki do optymalnego czyszczenia. Obie linie są sterowane za pomocą kolorowego ekranu dotykowego.
ML 400 i ML 600 są całkowicie wykonane ze stali nierdzewnej 304 o grubości 3 mm i są łatwe i szybkie w czyszczeniu.
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.