Opis
używana temperówka tarczowa AASTED Typ AT-1000 na ok. 1000 kg na godzinę
Maszyna stale temperuje masy czekoladowe do zadanej temperatury. Masa jest pompowana przez pompę masową (nie wchodzi w zakres dostawy) przez poszczególne sekcje chłodzenia lub ogrzewania, w których wycieraczki zapewniają optymalną wymianę ciepła na powierzchni chłodzenia. Zimna woda jest używana jako czynnik chłodzący, który jest dostarczany do dysków chłodzących za pomocą zaworów elektromagnetycznych. Temperatura stopu w poszczególnych strefach temperatur jest stale mierzona za pomocą czujników rezystancyjnych i porównywana z ustawionymi danymi. W przypadku wahań sterowanie interweniuje i reguluje temperaturę do ustawionej wartości za pomocą zaworów elektromagnetycznych. Ostatnia strefa temperaturowa w górnej części urządzenia może być używana zarówno do chłodzenia, jak i do ogrzewania jako etap dogrzewania. Podczas przestojów maszyna jest przełączana w tryb nocny, z gorącą wodą przepływającą przez maszynę i zamykającymi się zaworami elektromagnetycznymi.
Wydajność godzinowa: około 1000 kg
Wszystkie informacje zgodnie z opisem w broszurze producenta, zgodnie z którymi funkcje urządzenia mogą różnić się od normy.
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Exapro sugeruje sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.