Opis
Sprzęt składa się z:
1.Maszyny do klasyfikacji, przygotowania i mycia warzyw i owoców
2. obróbka technologiczna (krojenie, blanszowanie i mielenie) warzyw i owoców
3. końcowe przetwarzanie warzyw i owoców poprzez pasteryzację i pakowanie
4. inne maszyny, urządzenia i wyposażenie znajdujące się w fabryce i zakładach produkcyjnych
Rok produkcji: 1991, 2004, 2005
Pikle: 2.500 - 3.000 szt / h x 720 ml słoiki
1.100 - 1.300 sztuk / h x 2500 ml słoików
600 sztuk / h x 4250 ml puszka
Papryka kwaśna: 3500 sztuk / h x 720 ml słoików
1.300 sztuk / h x 2500 ml słoików
470 sztuk / h x 4250 ml puszka
Ajvar: 1.300 sztuk / h x 370 ml słoików
900 sztuk / h x 720 ml słoików
150 sztuk / h x 4250 puszek
Pepperoni: 625 szt. / h x 720 ml słoików
Specyfikacja sprzętu
Przygotowanie i mycie warzyw i owoców
1. taśma myjąca
2. transporter przegubowy
3. myjka szczotkowa
4-Myjka obrotowa
5. taśma inspekcyjna
6.Transporter tnący
7.Rozdrabniacz papryki
8.Myjka bębnowa
Technologiczne przetwarzanie warzyw i owoców
1. taśma inspekcyjna
2. winda
3. przenośna winda
4. blanszownik do warzyw
5. stacja redukująca
6. mobilny pas inspekcyjny
7. środkowa część blanszownika
8. część wyjściowa blanszownika
9.Stacja redukcyjna
10. młyn do owoców i warzyw
11.Uniwersalna ładowarka
12.Mały stół obrotowy
13.Transporter do uzupełniania
14.Stół wagowy - mały
15.waga elektroniczna
16.przenośnik artykułów
17.Napełniacz próżniowy
18.Elektr. na etykiecie
19.pompa próżniowa
20.zbiornik próżniowy
21.transporter
22.Stół obrotowy - mały
23.Mostek nad transportem
24.żaluzja próżniowa
25.Detektor podciśnienia
Pasteryzacja warzyw i owoców
1. pasteryzator tunelowy
2. przenośnik wejściowy
3.Stół obrotowy - duży
4. transporter
5.Przenośnik wyjściowy
6.Stacja przygotowania napełniania
7.Zbiornik na ocet - 50 000 l
8.Automatyczne dozowanie dla ajvar
9.Podstacja dozownika
10.Kuchenki próżniowe
11.Kuchenka elektryczna
12.Podest wokół kuchenki
13.Wieże chłodnicze
14.Zbiornik - 500 L
Inny sprzęt
1.Szatkownica do warzyw
2. podajnik ręczny
3. rozdrabniacze warzyw
4. maszyna do cięcia
5. etykieciarka
6. maszyna do plastyfikacji
7. paleta Cromat
8. sprężarka Airmec
Głównymi producentami sprzętu są: Belisce Electronics (Siemens), Nico-Niemcy,
Saturnus-Słowenia, Fan-Zagrzeb, Equipment-Ludbreg, Jedinstvo-Zagrzeb, Tecnocem-Włochy, Herbort-Niemcy.
Sprzęt obejmował również puszki i dżem w pojemnikach o pojemności 370 i 720 ml.
Wymagana powierzchnia około 1.000 m2, bez magazynu.
Sprzęt jest prawidłowy i można go uruchomić przed klientem.
Sprzęt posiada całą dokumentację techniczną, HACCAP i ISO 9001.
Maksymalny pobór mocy w szczycie produkcji wynosi około 85 kW.
Możliwa sprzedaż oddzielnie
Ten opis mógł być przetłumaczony automatycznie. W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt. Informacje zawarte w tym ogłoszeniu mają jedynie charakter orientacyjny. Sugerujemy sprawdzić szczegóły ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu.